13 Kasım 2010 Cumartesi

Uzun Ömürlü Affiliate Marketing Nasıl Yapılır ?

Affiliate Marketing ile çalışırken hiç kaybetmeye mahkum olduğunuz  bir savaşçı olduğunuzu düşündünüz mü ? Affiliate marketing sistemiyle çalışmaya başlayan insanların sayısı günden güne artmaktadır. Fakat nihayetinde affiliate marketing işine kendilerini vermedikleri için hüsranla sonuçlanmaktadır.
Uzun ömürlü Affiliate marketing yapabilmek için gereken bir kaç şeyi öğrendiğinizde, daha fazla hayal kırıklığına uğramadan başaracaksınız.
Bu makalede, belirlediğiniz bir ürün için sitenize hedeflediğiniz trafiği çekmeyi, satmayı düşündüğünüz herbir ürün için farklı Web sayfaları kullanmanın önemini ve mümkün olan en yüksek komisyonları elde etmenin önemini tartışacağız.

Tercih Ettiğiniz Ürün İçin Hedeflediğiniz Trafiği Nasıl Sağlayacaksınız ?

Bunu yapmanın birkaç yolu var. Öncelikle insanların gerçekten ilgilenebileceği içerikler oluşturmalısınız. Bunun için yazının başlığına çok iş düşmektedir. Unutmayın, ilgi çekici bir başlık makalenin tamamının okunmasını sağlar.
Ne kadar çok trafik çekerseniz o kadar çok para kazanacaksınız. Gelen kullanıcı istediği içeriği bulamazsa, siteniz hakkında olumlu düşünmesi mümkün olmayacaktır. İnsanlar bedava olan şeylerle ilgilenirler. Tam anlamıyla, bedava bilgi edinmek isterler. Yapılan araştırmalara göre; sitenize gelen kullanıcılara bir kere istedikleri şeyi verebildiğiniz zaman, genellikle sizin sitenizi tercih ettikleri gözlemlenmiştir.


Pazarlayacağınız Ürünler İçin Farklı Sayfalar Kullanın !

Hedeflediğiniz trafiği elde etmek için pazarlamayı düşündüğünüz ürünleri farklı sayfalarda müşterilere sunmalısınız. Bu sitenizin hiti açısından çok önemli. Çünkü Hit, sadece ziyaretçi sayısıyla periyodik olarak değişmez, aynı zamanda gelen ziyaretçinin sitenizde geçirdiği zaman da bu hususta önemli rol almaktadır. Bunun için yapmanız gereken her ürünü farklı bir sayfada, ve birbirine linklerle bağlayarak yapmanızı öneririm.

En Yüksek Komisyonları Nasıl Kazanacaksınız ?

Genelde daha az satılan ürünlere verilen komisyonlar daha fazla olmaktadır. Herkes işin kolayına kaçarak çok satılan ürünleri tercih ederler fakat hayal kırıklığı ile neticelenir. Çünkü gerekli viral pazarlama yöntemlerini bilmerdikleri için tercih ettikleri ürünleri sadece kendi bloglarında pazarlama  uğraşı içine girerler. Fazla komisyon önerilen ürünler de iyi bir viral pazarlama ve sosyal medya çalışmasıyla satışı gerçekleştirilebilir.

1 yorum:

İnternet Teknikleri dedi ki...

Evet yazınızda da değinmiş olduğunuz gibi Affiliate marketing işinde istikrarlı olup işin peşini bırakmamak çok önemlidir..

Yorum Gönder