12 Kasım 2010 Cuma

En Yaygın Affiliate Marketing Hataları !

(Affiliate Hataları)
Yabancı sitelerde dolaşırken şu sitede, affiliate marketing e yeni başlayanların en sık yaptığı hatalar yazısı dikkatimi çekti ve sizin için çevirdim. Umarım faydalı olacaktır.

 Uzun zamandır sıkı bir şekilde affiliate marketing işiyle uğraşıyorsunuz fakat şu ana kadar hiç başaramadığınızı düşünüyorsunuz. Acaba nerelerde yanlış yapıyorsunuz ? Bu durum gerçekten bezdirici fakat affiliate marketing i bırakmayı da asla düşünmüyorsunuz. 

Eğer bu saydıklarımı düşünüyorsanız gelin bunların sebeplerini öğrenelim.

ARAŞTIRMA EKSİKLİĞİ

Yaygın yapılan hatalardan birisi araştırma eksikliğidir. Bir çok yeni affiliater hemen satış yapabileceğini ve para kkazanabileceğini düşünerek, vendor sitelerden ürünler linkleri almaktadır ve bunları olur olmadık yerlerde kullanmaktadır. Kendi şirketlerini kurup haftalarca en ufak bir satış yapamadan beklemektedirler.Az da olsa trafik sağlıyorlar fakat dönüş çok az oluyor. Öncelikli olarak benim önerim alacağımız ürünün satılıp satılmadığını araştırmamız gerekmektedir. Eğer affiliate marketingde sıfırsanız, başlamadan önce bazı forumlarda ve bu işi öğreten web sitelerinde zamanınızı geçirebilirsiniz.

İNANÇ EKSİKLİĞİ

Affiliate marketingde başarılı olabilmeniz için, öncelikle bu işi başardığınızı hayal etmeniz ve buna tamamen inanmanız gerekmektedir. Eğer internetten para kazanılamayacağını düşünüyorsanız, affiliate marketing ile kesinlikle para kazanamazsınız. Kazandığınızı hayal ederek buna inandığınız takdirde bu sizin için çok kolay olacaktır !
Sizin başaramayacağınızı size telkin etmeye çalışacak bazı negatif insanlar olacaktır. Bu insanlar bazen sizin en yakınlarınız bile olabilir. Bu noktada doğru olan davranış çalışmalarınıza bıkmadan devam etmek olacaktır. Çünkü affiliate marketingde kaybedebileceğiniz tek şet zamandır. Bunun haricinde bir şey kaybetmeyeceksiniz aksine kazanacaksınız. İnternet geleceğin kazanç kapısı olacaktır. Bu nedenle ne yaparsanız yapın parayla satın alamayacağınız  tecrübeler elde edeceksiniz.


HAREKETE GEÇEMEMEK

Herşeyden önce şunu unutmamalıyız ki bir hedefimizi gerçekleştirmek için biraz da fedakar olamamız gerekir.  Bir şey vermeden bir şey alamayız. Bunu hepimiz biliyoruz.. Başlangıç için biraz ödenek ayırmamız gerekmektedir. Bu bir elektronik eğitim kursu olabilir, bir program olabilir, bir kitap olabilir. Önemli olan bu işi yapmaya karar verip adım atabilmektir. Zaten ilk adımdan sonraki herşey bedava olacaktır.
Şunu da belirtmem gerekir ki affiliate marketingin bazı kazanç kollarında, başlamak için de ödenek ayırmanıza gerek yoktur. Bunun için bir affiliate sitesine girerek oradan ürün linkleri alırsınız ve bu linkleri forumlarda ve bazı web sitelerinde paylaşırsınız. Bu link üzerinden alışveriş yapıldığı zaman komisyon kazanırsınız. Bunun için size http://www.plimus.com' u öneririm.

SONUÇ OLARAK;

Yukarıda anlattığım hatalar genel anlamda gördüğüm eksikliklerden ibarettir. Ama hataların bunlarla sınırlı olduğunu zannetmiyorum. Bunlar haricinde paylaşımlarımız olursa yorumlarınızı bekliyorum.



 





2 yorum:

İnternet Teknikleri dedi ki...

Güzel bir çeviri olmuş..Emeğinize sağlık..

OnlineParaBas dedi ki...

teşekkür ederim

Yorum Gönder