7 Kasım 2010 Pazar

Backlink Nedir ? Backlink Nasıl Alınır ?

backlink nedir ?
Farklı web sitelerinizin sizin sitenize verdiği bağlantılara backlink denir. SEO için olmazsa olmaz diyebileceğimiz backlinkler, daha önce google tarafından cezalandırılmış olan sitelerden alındığı taktirde sizin de siteniz olumsuz yönde etkilenecektir. Şunu da söylemeliyim ki ; başlıca iki site  karşılıklı olarak backlink aldığı  zaman da google bunu farketmekte gecikmeyecektir.

 Bunun için üç sitenin bir araya gelerek backlink değişimi yapmasını tavsiye ederim. Örneğin  A, B, C sitelerini varsayalım. A, B' ye link verdiğinde B' nin A' ya link vermesi yanlıştır. Doğru olan şudur :  A sitesi B sitesine ; B sitesi C sitesine ; C sitesi de A sitesine link vermelidir. 

Bunun için forumlarda veya farklı web sitelerinde üç kollu bir grup organize ederek sitenizin hitini artırabilirsiniz. 

Örneğin gruptaki üye sayınız 30 kişi. A, B, C şeklinde üç gruba ayrılarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle hergün sitenize on kişi tarafından yorum yapılır, sitenizin hiti artar. Yani Google arama motorunda daha hızlı yerinizi alırsınız. Aynı zamanda siz de ikinci gruptakilere yorum yaparak linkinizi bırakabilirsiniz. 


 BACKLINK ALMANIN YARARLARI:
  • Sitenizin reklamını yapmış olursunuz. Hitiniz ve Pagerankınız artar.
  • Google arama motorunda daha hızlı indekslenirsiniz.


1 yorum:

İnternet Teknikleri dedi ki...

Arkadaşlar backlink alma işini mutlaka öğrenelim ve uygulayalım..Sitemizin hem hitini artırmış oluruz hemde indekslenmesini..
Kolay gelsin..

Yorum Gönder