1 Kasım 2010 Pazartesi

Bloglamada Gözardı Edemeyeceğimiz Püf Noktası: Pagerank Tekniği


Profesyonel bloglamanın olmazsa olmazı diyebileceğimiz pagerank terimi, basit anlamda google' ın web sitemize veya blogumuza biçtiği değer olarak nitelendirilir. Genelde bu değer, içeriğimizin özgünlük derecesine, sayfalarımıza verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlıdır.
Google'ı diğer arama motorlarından farklı kılan bir tekniktir. Pagerank teknolojisi sayesinde klasik indeksleme tekniği, yerini web sayfalarının birbirine verdiği bağlantıları baz alarak oluşturulan indeksleme tekniğine bırakmıştır. Google' ı google yapan başlıca tekniklerden birisidir.
Bundan birkaç sene öncesine kadar blog yazarları bloglarının pagerank değerini artırmak için  toplu backlink kasma yöntemini kullanmaktaydı. Herşeyde olduğu gibi bunda da acele etmenin yanlış olduğunu anladılar. Google, son zamanlarda ortaya çıkardığı sandbox tekniğiyle bu tür davranışları engellemeyi başardı.
Google, blogumuzun pagerankını hesaplamak için sadece verilen bağlantı sayısını dikkate almaz, ayrıca bağlantıların eşsiz olmasını ister. Link tarlası olarak adlandırılan sayfalardan gelen bağlantıları  çoğu zaman sevmez. Bazı bağlantılar cezalandırılmanıza sebep teşkil eder. Cezalandırılmış bir siteye bağlantı vermeniz sizin de cezalandırılmanıza neden olur. Ayrıca sayfanıza yönlendirilen bağlantıların sizinki ile benzer içeriğe sahip olması çok önemlidir.  Bu konulara dikkat edelim ve şu an sayıları milyonları bulan sanbox mağdurlarından olmayalım.
Buraya tıklayın ve sayfanızın pagerank değerini anında ölçün !

Pagerank değerinin matematiksel formülü için buraya tıklayın





0 yorum:

Yorum Gönder