20 Kasım 2010 Cumartesi

Blog Yazarak Para Kazanmanın Detayları - 1

Önceki yazımda internetten para kazanmak için blog yazmanın öneminden bahsetmiştim. Bu yazımda blog yazmanın detaylarından bahsedeceğim. Blog yazmak için her şeyden önce sabırlı olmak gerekmektedir. Bu sabrın kıstası şudur :
Hergün bir makale ekleyebikmek ve haftalarca para kazanmadan bu işe devam edebilmek... 

Artık internetten para kazanmak zor hale geldi. Eskiden arama motorlarında her türlü web sitesi indeksleniyordu. Google' un, caffeine diye adlandırılan bir algoritmasını uygulamaya koymasıyla, en güncel ve özgün içerik sahibi web siteleri ilk sıralarda indekslenmeye başladı. Böylelikle de blogculara gün doğdu. Birçok blog, klasik mantıkla hazırlanmış web sitesini geride bırakarak ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Peki blog hazırlamak o kadar zor mudur? Hayır aksine çok kolaydır. Önceki yazımda nasıl 90 saniyede blog hazırlanacağinı göstermiştim. İş, bundan sonra kopyala yapıştır yapmadan hergün özgün içerik  eklemeye kalıyor. 

Peki blogumuzu arama motorlarında üst sıralarda görebilmemiz için neler yapmalıyız? 

Bu sorunun yanıtı hakkında şu anda kitaplar yazılıyor arkadaşlar. İlk etapta blogumuzu Google dizinlerine eklememiz gerekir. Buraya tıklarak bu işlemi hemen yapabilirsiniz.  SEO çalışmalarını piyasada paralı olarak yapanlar bile az değil. Ama kendi çalışmamızı kendimiz yapmamız da mümkünken bu işe para harcamanızı tavsiye etmem. SEO ( search engine optimization ) diye adlandırılan bu işi temelde nasıl yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gerekli SEO çalışmalarınızı yaptıktan sonra blogunuza trafik çekmemiz gerekmektedir. Bunun için forumlara, diğer bloglara, sosyal medya sitelerine yorumlar bırakarak blogunuzun tanıtımını yapabilirsiniz.. Facebook, Twitter gibi sitelerde yazılarınızı paylaşarak blogunuza ziyaretçi trafiği çekebilirsiniz. Böylelikle oturmuş bir ziyaretçi grubu olan bir blogunuz olur. Forum olarak da size forumtr yi tavsiye ederim. Burası Türkiye' nin en büyük forum sitesidir.

Şimdi sıra geldi para kazanmaya... SEO çalışmaları yapılmış, sosyal medya sitelerinde, forumlarda tanıtımı yapılmış, yerleşik trafiği olan blogunuzda ürünler pazarlayarak para kazanabilirsiniz. 

Peki bu e-pazarlama işlemini nasıl gerçekleştireceğim diyorsanız buraya tıklayın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Blog yazarlığı gerçekten şu an Türkiye'de çok önemli bir pozisyonda.Yüzlerce kişi buna ben de dahilim.Açtığı bloglarla para kazanıyor.Yeter ki insan biraz araştırmacı ve azimli olsun.
http://paraposta.blogspot.com/

Yorum Gönder