6 Kasım 2010 Cumartesi

Search Engine Optimization (SEO)

( SEO )
Türkçe' deki karşılığı arama motoru optimizasyonu olan SEO kelimesinin  uzun yazılışı search engine optimizationdur. Eğer bir web siteniz veya blogunuz varsa SEO sizin için kaçınılmaz olacaktır. Çünkü web sitenizin veya blogunuzun arama motorlarında indekslenmesi, arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması SEO sayesinde olmaktadır. 

2010 yılının haziran ayında google, resmi bloğunda caffeine adlı bir algoritmasını devreye soktuğunu resmen ilan etti. Eski zihniyetten kurtulamamış bazı web tasarımcıları buna ilk etapta inanamadı. Çünkü önceden bir web sitesi tasarlanırdı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra internette yayınlanırdı. Güncellenip güncellenmediğine bakılmaksızın google botları tarafından indekslenirdi. O güne kadar arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alan klasik mantıkla hazırlanmış bu web siteleri bir anda arama sonuçlarında aşağı sıralara düşmeye başlayınca bu algoritmanın varlığı dünyaca kabul edildi.

Şunu da belirtmem gerekiyor ki; sadece yeni  içerik ekleyerek ve güncelleyerek googledan sitemizi indekslemesini bekleyemeyiz. Bunun yanında SEO çalışmalarımızı tam anlamıyla yapmamız gerekmektedir. Piyasada bu işi profesyonel anlamda ücretli olarak yapam web tasarımcılarının sayısı az değildir. 

Peki siz kendi SEO çalışmanızı kendiniz yapmak istemez misiniz?  Bunun için bilmeniz gereken teknikler nelerdir? Bu teknikler için buraya tıklayınız.

1 yorum:

İnternet Teknikleri dedi ki...

Caffeine sayesinde blog yazma yeni bir boyut kazanmış oldu.. Güncel içerik eklemeyi ön planda tutan caffeine sayesinde bloglar daha hızlı ilerleme kaydedecek..
Paylaşımınız için teşekkürler..

Yorum Gönder