8 Kasım 2010 Pazartesi

En Etkili 10 SEO Tekniği

En Etkili SEO Teknikleri
SEO derslerimize 2. yazımızla  devam ediyoruz. Bir önceki yazımda SEO nun öneminden ve anlamından bahsetmiştim. Piyasada parayla SEO yapanların çok sayıda olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. Aşağıdaki 10 teknikle kendi SEO nuzu kendiniz yapabilirsiniz.. Bunun için boş yere para harcamamanızı öneririm.

1-) Google arama botları, sayfa sayısı az olan siteleri veya blogları sevmezler. Sitenizi sürekli güncel tutun. Bunun için hergün bir veya iki makale eklemek yeterlidir. Eklediğiniz makaleleri site içi  linkler vererek birbirine bağlayın. Çünkü gelen ziyaretçi sitenizde kaybolmak istemez...

2-) Eklediğiniz makaleler özgün olmalıdır. Yani kopyala-yapıştır olmamalıdır. Google, caffeine uygulamasıyla bunu hemen farkedecektir. Ve sitenizi indeksinden silecektir!

3-) Web sitenizin domaini; site başlığınızla, makale başlıklarınızla ve içeriklerinizle mutlaka örtüşmelidir. Domainde bulunan en az bir kelime bunların hepsinde geçmelidir. 

Örnek :   domain            :  http://onlineparabas.blogspot.com/
              site başlığı        :  onlineparabas.blogspot.com 
              makale başlığı   :  Teobook İle OnlineParaBas' maya Hemen Başlayın ! 

4-)  Başlığınızın asıl konusunu veren anahtar kelime makale içerisinde en az 5 yerde geçmelidir. Makalenize ekleyeceğiniz anahtar kelimeler, hem başlıkta hem de makale içerisinde geçen kelimelerden seçilmelidir ve sayısı makale başına 3'ü geçmemelidir.

5-) Makalenizde önemli kelimeleri renklendirebilirsiniz. Google botları bu tür kelimeleri daha çok dikkate almaktadır.

6-) Yazınıza resim eklediğinizde mutlaka resmin altına açıklayıcı bir anahtar kelime ekleyin. Arama motorları bunu önemle desteklemektedir.

7-) Eklediğiniz makalelerinizi sosyal ağlarda paylaşın. Google,  arama sonuçlarını sosyal siteleri baz alarak düzenler.

8-) Backlink alın .Yani farklı bloglarda veya web sitelerinde yorumlar, bloglar yazarak kendi sitenizin reklamını yapın. Bu siteler ne kadar kaliteli içeriğe sahipse sizin de SEO nuz o oranda yüksek olacaktır.

9-) Farklı sitelere veya bloglara linkler verin. Yazınızla içeriği paralel olan sitelere örnek adı altında verebilirsiniz. Yalnız bunu yaparken link kısaltma taktiğini mutlaka uygulayın. Şu siteyi öneririm. 

10-) Son olarak, sitenizi güncellediğiniz gibi mutlaka kendi bilgilerinizi de güncellemelisiniz. Bunun için sürekli ilgilendiğiniz konuya dair araştırma yapmalısınız, takipçisi olmalısınız. Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği ve değiştiği  günümüzde bu en etkili SEO tekniklerinden birisi durumundadır.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Seo gerçekten de siteler için çok çok önemli bir unsur.Verdiğiniz bilgiler çok değerli.Teşekkür ederim.
http://paraposta.blogspot.com/

İnternet Teknikleri dedi ki...

Seo bir sitenin başarısı için çok önemli. Hiç ihmal edilmemeli.
http://parakazanmakblog.blogspot.com

Yorum Gönder